Wat voor feestelijks ga je tegenkomen als wandelaar?

De ondernemers van Hillegom die zich net hebben georganiseerd in Ondernemend Hillegom, zijn willen vieren dat de officiële start van de Duin en Bollen Vierdaagse in het dorp is. Wij vertellen niet alles, want zij willen nog niet alles kwijt maar wij hoorden al over een loper, Beatles-muziek, selfie-plekken, zakjes bollen… Wij laten ons verrassen, maar dat het gezellig wordt in Hillegom, is nu al duidelijk.

Lisse is het tweede dorp waar op dag 2 gestart en gefinisht wordt. Vorig jaar al, maar nu is er helemaal een reden voor. Lisse bestaat 825 jaar en wil dat vieren ook. De wandelaars ontdekken vlak voor de finish 825 meter activiteit met ballonnenbomen, muziek bij Funky Moose in de Kanaalstraat, een podium en dj bij het altijd gezellige Vierkant en natuurlijk de start en finish op de Heereweg/Bondstraat, vlak voor het gemeentehuis.

Voorhout schrok vorig jaar wakker toen er plotseling grote groepen wandelaars door de straten kwamen. Twee ondernemers Marcel Vermeulen (IJsmeulen) en Ronald Boere (Garage Schoonoord) sloegen de handen ineen en beloofden de passage door de Herenstraat van Voorhout een feestje te vieren. Details hebben wij nog niet doorgekregen, maar de twee riepen “”het gezelligste dorp van de Duin en Bollen Vierdaagse” te willen worden.

Noordwijkerhout was in 2022 the place to be. Op dag 4 pakten de NOV Noordwijkerhout flink uit met een rode loper, steltlopers, dweilorkest, podium enzovoorts. Precies op het moment dat deelnemers aan hun laatste zware kilometers begonnen. Het was echt het gezelligste kruispunt van de Duin en Bollen Vierdaagse, iets wat het carnavalsdorp dit jaar zeker gaat herhalen.

Noordwijk wordt actief op verschillende plekken. In de Kerkstraat in Noordwijk-binnen was vorig jaar al enige activiteit, maar omdat de route ligt is verlegd wordt het drukker in de Kerkstraat. En gezelliger, hebben de winkeliers daar beloofd. Noordwijk aan Zee staat dit jaar op. De Hoofdstraat wil de lopers op gepaste manier de laatste kilometer laten ingaan (welkomstdoeken, muziek, hoorden wij al), terwijl de horeca op de Koningin Wilhelmina Boulevard al weken aan het broeden is op verschillende ideeën om er een bijzonder slot voor de wandelaars van te maken. 

In Katwijk wordt door de centrummanager op de achtergrond gewerkt aan leuke activiteiten voor de Princestraat en de Voorstraat. Op deze dag 3 zorgt de organisatie al voor een chillplek op het Andreasplein, dus dat sluit mooi aan.

Warmond deed vorig jaar al van zich spreken door een dj in de Dorpsstraat neer te zetten en allerlei lekkernijen in de Meerrustlaan uit te delen. Ook dit jaar zullen de langste afstanden (30 en 40km) daar gastvrijheid ontmoeten.

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.