Omgeving

Gravin Jacoba van Beieren 

Je zou het nu niet zeggen. Maar in dit slot Teylingen woonde Jacoba van Beieren, gravin van Holland en Zeeland vroeg in de 15e eeuw. Zij presteerde het om de allereerste kruidentuin in Nederland aan te leggen. Dat deed zij in het Keukenduin achter haar kasteel, waar uiteindelijk de Keukenhof door is ontstaan en nu ook de Tuin van Holland. Er is nog slechts een ruïne over van Jacoba’s optrekje. Zij stierf er op 35-jarige leeftijd.

 

 

Wat een schitterende plekjes zijn er te vinden in de Duin en Bollenstreek, ook in de herfst. Hier is de Lisserpoelmolen (1676) aan de Rooversbroekdijk. Of het hoofdgebouw van De Keukenhof, zo karakteristiek voor de streek met de fraai gekleurde luikjes. De zeilscheepjes liggen klaar te zijn om in de vroege ochtend weer uit te varen en met de zeilliefhebbers de Kagerplassen op te gaan. Kijk, daar staat de Oude Pomp in hartje Hillegom. In 1740 aan het dorp geschonken door Jan Six, de Heer van Hillegom. 
 

De natuur blijft altijd boeien. Kijk naar de mooie beelden van de duinen en daar direct achter de opdoemende zee. Het zijn in de Duin en Bollenstreek de kustdorpen Katwijk en Noordwijk die de vierdaagse-wandelaar deze sensatie gaan leveren in oktober. De beelden zijn van Delano Video. 

DE 2E EDITIE VAN DE DUIN EN BOLLEN VIERDAAGSE

wordt gehouden op donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober 2023.

Inschrijven vanaf januari 2023.

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.