Duin en Bollen Vierdaagse presenteert Katwijk als nieuwe start en finish locatie


Katwijk wordt op zaterdag 12 oktober de start en finish plaats van de Duin en Bollen Vierdaagse 2024. Nadat de wandelaars op donderdag vertrekken uit Hillegom en de volgende dag Lisse als standplaats hebben, wordt de derde wandeldag de Dag van Katwijk. Het zijn het Andreasplein, de Princestraat en de looproutes door Valkenburg en Rijnsburg die feestelijk worden uitgedost voor deze start én finish. De finaledag blijft voorbehouden aan Noordwijk.

Katwijk is een kustplaats met karakter. Met de mooiste strandpaviljoens, restaurants, campings, musea en winkels aan zee. Op het prachtige strand en in de duinen kan men heerlijk recreëren en ontspannen, elementen die volledig aansluiten bij de doelstellingen van de Duin en Bollen Vierdaagse. In de eerste jaren waren Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg alleen doorkomstlocaties.

Gastvrij
Wethouder Jacco Knape is blij met de komst van de Duin en Bollen Vierdaagse: “Wij zagen vorig jaar al 3000 wandelaars voorbij komen, waardoor onze belangstelling was gewekt. Daar waar eerst nog sprake was dat Katwijk alleen een doorkomstlocatie zou zijn, ben ik heel verheugd dat de onderlinge samenwerking in onze gemeente heeft geresulteerd in een eigen start en finish. Ik kijk er naar uit en hoop dat er dit jaar nog meer mensen meedoen.”

Ook de organisatie is blij. “Wij hebben voor Katwijk gekozen omdat de Winkeliers in Katwijk Centrum (BIZ Zeezijde), Horecavereniging Katwijk, winkelcentrum Hoftuin Rijnsburg en de gemeente de handen ineen hebben geslagen en zich op een gastvrije manier willen presenteren aan de wandelaars die door alle kernen van de gemeente gaan wandelen”, aldus organisator Tjeerd Scheffer.

Ook de VVV Katwijk en Leiden & Partners gaan een rol spelen in de uitvoering. De nieuwe routes voor dag 3 worden binnenkort gepubliceerd.

De Duin en Bollen Vierdaagse is een wandelfestijn dat van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2024 voor de derde keer wordt gehouden. Er wordt gewandeld over de afstanden 30, 20, 15, 10 en 5 kilometer. De start- en finishplaatsen zijn op dag 1 Hillegom, dag 2 Lisse, dag 3 Katwijk en dag 4 Noordwijk. Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op db4daagse.nl.

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.