Thema’s

Gezond eten, drinken en bewegen

De Duin en Bollen Vierdaagse is er vooral omdat wandelen een gezonde bezigheid is. Die gezonde insteek willen wij uitdragen aan wie het maar wil weten. Daarom is Gezondheid een van de thema’s die in het hele programma’s worden verwerkt.

Gezonde voeding hoort daar bij. In de Duin en Bollenstreek is heel wat te vertellen over hoe je gezond kunt eten. Daarom zal ook Gezonde Voeding in het programma verwerkt worden. Je gaat er alleen maar prettig mee verrast worden. Sponsor Hoogvliet Supermarkten denkt daarin mee. 

Bewegen is hot. Want er wordt steeds minder bewogen en daarom is dit een van de thema’s waar wij veel aandacht aan zullen besteden. Natuurlijk is het wandelen zelf al een prachtig voorbeeld van gezond bewegen, maar het kan ook op andere manieren.

En dan nog even dit… er zit veel gezondheid in ons programma maar ook heel veel entertainment en gezelligheid. Niet vergeten.

Dik Verdiend

En als jij die vele kilometers hebt afgelegd en kijkt samen met wandelgenoten moe maar voldaan terug op weer zo’n mooie wandeldag, dan heb je een latte, mint thee, biertje of een wijntje op een gezellig terras natuurlijk meer dan verdiend…

 

Het DNA van de streek… 

In de Duin en Bollenstreek kun je niet om Zee en Duin heen. Wij brengen je daar naartoe en laten jou wandelend het ultieme vakantiegevoel ervaren, zelfs als het geen hoogzomer is. Dat ken je toch wel, de geur van zout en zilt, van de zee dus. Wind door je haren, inderdaad, met de duinen als luxe uitwaai-plek waar je altijd blij van wordt. 

Bloemen en Bollen zijn vooral in het voorjaar in volle glorie te zien. Daar draaien wij niet omheen. Toch zijn ze ook in oktober onlosmakelijk met de Duin en Bollenstreek verbonden. Die fraaie bloemen- en bollencultuur gaan wij jou op heel andere manieren laten zien. Wacht maar af. En nog iets… met een beetje geluk staan de Dahlia’s gewoon nog in bloei.

De Hollandse Plassen zijn uitgestrekt, maar grenzen aan de Duin en Bollenstreek. Daar wordt gezeild en gevaren met veel andere boten. Altijd gezellig. Daarom voeren wij jou ook daar naartoe, al lukt het misschien niet altijd met de korte afstanden.

De Duin en Bollenstreek is al oud en zit barstensvol Cultuur en Historie. Er is veel gebeurd waar we je over vertellen, laten we soms ook zien. De mooiste plekjes zijn natuurlijk gewoon opgenomen in routes. Die krijg je gewoon aangereikt op allerlei hedendaagse manieren. Nee, we gaan je niet vervelen met ellenlange verhalen en jaartallen.

Op deze website gaan wij steeds meer bekend maken over hoe wij jou gaan betrekken bij die thema’s, dus hou db4daagse.nl in de gaten. 

DE 2e EDITIE VAN DE DUIN EN BOLLEN VIERDAAGSE

wordt gehouden op donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober 2023.

Inschrijven vanaf januari 2023

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.