Fit met (sport)voeding – Tips van Jet 5

Je hebt inmiddels al verschillende tips gekregen voor je ontbijt, suppletie (ook voor de voeten) en het op peil houden van je vochtbalans.

Deze editie gaat over gezonde powersnacks tijdens je training want je bent vast al aardig op weg in je voorbereiding voor je vierdaagse.

En… hoe dichter op oktober, hoe meer kilometers we in de benen willen hebben!

Fruit, noten, snoepgroentes, eitje

Fruit is een frisse en goede koolhydraatleverancier tijdens je wandeling. Kies bij voorkeur voor biologisch.

Een banaan is altijd makkelijk om mee te nemen (tenminste….als je hiermee niet uren wacht).

Dol op bessen?  Neem gerust een handje bessen mee, ze vormen een prima vezelbron.

En je zou het niet zo gauw bedenken misschien maar ook een avocado is een voedzame aanrader tijdens je voorbereidende kilometers.

Een middelhard gekookt eitje doet het ook goed als snack tussendoor. Deze levert al bijna 7 gram proteïnen tegen minder dan 70 calorieën J.

Noten zijn ook altijd lekker voor afwisseling van de smaak en bovendien leveren ze goede vetten en eiwitten, best handig dus voor onderweg, maar neem wel ongebrande noten en niet meer dan een handje, want deze zijn wél behoorlijk calorierijk!

Stukjes komkommer, kleine tomaatjes, radijsjes en worteltjes zijn ook makkelijk mee te nemen. Deze zorgen voor de nodige mineralen en ook nog eens goed voor je vochthuishouding.

Ook proteïnebrood (zie voor het recept Tips van Jet 3) is een heerlijke traktatie voor onderweg. Met als topping bijvoorbeeld een avocadospread en wat schijfjes komkommer en wedden dat je klaar bent om de 2e helft van je wandeling fluitend uit te wandelen?!

En zelf nam ik laatst ‘sesamballetjes’ mee (zie ook foto). Makkelijk te bereiden en een goede bron van vet, koolhydraten en proteïnen. Laag in calorieën!

Hieronder het recept:

200 g kwark

2 eieren

200 g havermout

70 g eiwitpoeder (bijv de PDM)

1 tl  (himalaya/keltisch) zout

2 el kokosdrank

4 el sesamzaadjes

Verwarm de oven voor op 190º C (hetelucht oven 170 ºC). Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een deeg. Maak (ca. 22) balletjes van het deeg, rol ieder balletje door de sesamzaadjes en bak ze vervolgens gedurende 15-20 minuten in de oven.

Bewaar de balletjes die je niet meeneemt in een afgesloten bakje in de koelkast.

Proteïne reep

Een heel makkelijk, voedzaam en bovendien heerlijke powersnack is ook de H24 Achieve proteïnereep

(zie ook foto ).

Maar liefst 21 g proteïne per reep 💪🏻, laag in suiker en geschikt voor vegetariërs. Natuurlijk geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Meer info?

Stuur mij gerust een mail met jouw vraag naar info@bergman-beauty.nl.

Veel plezier tijdens je wandelingen 🥾!

              Vitale groet van Jet

Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.