De Afstanden

  • 40 kilometer
  • 30 kilometer
  • 20 kilometer
  • 15 kilometer
  • 5 kilometer

Medaille…

Voor iedere afstand is er een geweldig mooie beloning, namelijk een fantastische medaille. De precieze vormgeving van de tweede medaille krijg je snel te zien. Doe je voor het eerst mee, kan je ook kiezen voor de medaille waar de 1 op staat, zodat je de serie van 5 medailles alsnog kunt behalen. Je moet er wel de finish halen na 4 wandeldagen. Ga dus alvast maar trainen…

Iedereen iedere afstand

In de Duin en Bollenstreek mag iedereen, man of vrouw of welke variant dan ook, iedere afstand lopen. .

40 kilometer

Wow, die is echt voor de geoefenden, de diehards. De keizersafstand van de DB4Daagse wordt volbracht door sportwandelaars die toch al iedere week ergens hun meters maken. Of… ja, het is de ultieme uitdaging van hem of haar die “het altijd al een keer had willen doen” (bucketlist?). Je moet wel bereid zijn om er flink voor in training te gaan. Wedden dat het niet bij een keer blijft.

30 kilometer

Yes, is minstens net zo’n uitdaging als de langste afstand. Ook voor de dertig (30.000 meters is al gauw 40.000 stappen) heb je echt een serieuze voorbereiding nodig, zeg maar gerust een soort trainingsstage. Want als je te weinig getraind hebt, ga je dat op de 30 kilometer echt voelen, dus start nu. Tip: oefen met z’n tweeën (stok achter de deur?).

20 kilometer

“Dat kan ik wel”. Hoor je het hem of haar zeggen? Geef wel meteen het welgemeende advies dat een goede voorbereiding nodig is. Simpel: verkijk je nou niet op vier dagen lang een halve marathon wandelen (weleens van spierpijn gehoord?). Pak het schema en probeer het eens uit, desnoods een dag. En doe het samen.

15 kilometer

Kan iedereen, zou je zeggen, maar dat is niet zo. Je moet voor deze afstand echt wel een paar kilometers hebben gemaakt (met vrienden of vriendinnen), want ook hier geldt… je moet die vijftien kilometers (ongeveer 20.000 stappen) wel vier dagen achter elkaar volbrengen. Tenzij je voor een dagkaart kiest.

5 kilometer (De 5 van Hoogvliet )

Iedereen kan meedoen met de 5 van Hoogvliet, dus vier keer achter elkaar de 5 kilometer volmaken. En vergis je niet, het zijn 5000 meters. Benieuwd hoeveel stappen dat zijn.

Controle?

De Duin en Bollen Vierdaagse is een recreatieve wandeltocht. Toch vinden wij dat als jij je inschrijft voor de 15, 20, 30 of 40 kilometer, je ook aan de route moet houden. Vandaar dat je onderweg op checkpoints wordt gecontroleerd. Dat doen wij elektronisch en soms op onaangekondigde plekken (surprise!). Als de vaste checkpoints bekend zijn, vertellen we je daar alles over op deze pagina.
Door hier uw e-mailadres in te vullen schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.